Iedereen weet het: juridische procedures duren lang en zijn kostbaar. De door de rechtspraak zelf gehanteerde norm voor een procedure voor de rechtbank van dagvaarding tot en met vonnis is 40 weken (!). Daar komt natuurlijk nog hoger beroep bij: 47 weken (!!). Dat is bij elkaar dus 87 weken. En dat is dus de norm, wie weet hoe lang het in werkelijkheid duurt voordat je weet waar je aan toe bent.

Een oplossing is het kort geding. De norm daarvoor is 5 weken van dagvaarding tot en met vonnis. Dat scheelt nogal!

Kort Geding: Het Snelle Pad Naar Een Oplossing

Voordelen:

Snelheid: Een van de grootste voordelen is de snelheid. Terwijl een normale procedure maanden of zelfs jaren kan aanslepen, kan een kort geding vaak binnen enkele weken worden afgerond. Dit betekent dat betrokkenen sneller duidelijkheid en eventuele verlichting krijgen.
Voorlopigheid: Hoewel de uitspraak voorlopig is, biedt dit een kans om directe actie te ondernemen, terwijl er later ruimte is voor een uitgebreidere behandeling.
Onderhandelingskracht: Een positieve uitspraak in een kort geding kan dienen als een sterk onderhandelingsmiddel, waardoor de wederpartij eerder geneigd kan zijn tot een schikking.

Hoewel elk juridisch pad zijn eigen overwegingen kent, biedt het kort geding duidelijke voordelen voor diegenen die behoefte hebben aan snelle en tijdelijke rechtvaardigheid. Het is een krachtig instrument dat, mits juist gebruikt, effectieve en tijdige resultaten kan opleveren.

Bel of mail om te sparren: 06 – 410 37 853 of jurriaan.zee@lawfirmdp.com